Politia din Grecia a solicitat ajutorul Interpolului pentru gasirea parintilor adevarati ai unei fetite blonde cu ochi verzi descoperita intr-o tabara de romi din centrul Greciei, numita de presa elena "ingerul blond", scrie Reuters.

Fetita blonda gasita in tabara de romiFoto: Captura YouTube

Cunoscuta ca Maria, fetita in varsta de 4 ani a fost remarcata sub o patura intr-o tabara de romi, langa orasul Farsala, in timpul unui raid al politiei vizand traficul de droguri.

Vorbeste doar cateva cuvinte in dialectul romilor si in greceste, iar politia suspecteaza faptul ca ar proveni fie din nordul fie de estul Europei, posibil din Scandinavia sau Bulgaria.

Politia a trimis Interpolului un dosar cu toate dovezile pe care le au in acest caz, inclusiv mostre de ADN, cu scopul de a incerca sa gaseasca o potrivire in randul inregistrarilor despre copii disparuti.

Au fost de asemenea contactate organizatii internationale si caritabile care se ocupa cu copii rapiti sau pierduti.

Fotografiile date publicitatii de politie cu Maria care priveste in camera, cu mainile murdare si codite ciufulite, au dominat presa elena.

Testele de ADN au demonstrat ca cei cu care traia Maria in tabara nu erau parintii ei biologici. Femeia de 40 de ani si barbatul de 39 au fost arestati si acuzati de rapirea unui minor. Politia investigheaza daca Maria nu este victima traficului de persoane.

In timpul interogatoriului, cei doi au povestit diferite versiuni despre cum au gasit fetita, spunand printre altele ca se afla in fata unui supermarket.

Femeia avea doua carti de identitate diferite si alte documente care sugerau ca cei doi au 14 copii, insa 6 dintre ei erau inregistrati ca fiind nascuti intr-un interval de 10 luni.

Acestia au primit 2.790 de euro pe luna ca ajutoare sociale pentru copii.