Cel putin 79 de persoane au fost ranite, dintre care cinci grav, intr-un accident de tren care a avut loc sambata dimineata in gara Once, una din cele mai importante din capitala Buenos Aires, cand garnitura feroviara a lovit bariera metalica de la capatul peronului, au informat surse oficiale, citate sambata de EFE, transmite Agerpres.

UPDATE: Cel putin 79 de persoane au fost ranite in accident, potrivit ministerului argentinian al Sanatatii, care precizeaza ca bilantul nu este definitiv si ar putea creste. Bilantul anuntat anterior era de 35 de raniti.

Secretarul pentru probleme de siguranta din Ministerul Transporturilor argentinian, Sergio Berni, a declarat ca nu s-au inregistrat deocamdata decese. Accidentul s-a produs dimineata, cand o garnitura de tren Sarmiento, venit din afara capitalei, a lovit bariera de aparare a peronului.

Delegatul organizatiei sindicale La Fraternidad a declarat posturilor locale ca "se poate ca trenul sa fi ramas fara frane" si sa se ciocneasca de "gardul de franare".

In februarie 2012, un accident similar survenit pe aceeasi linie si pe acelasi peron a provocat 51 de morti si peste 500 de raniti, intr-una din cele mai mari tragedii feroviare din istoria Argentinei.