Curtea de Apel din Milano a decis sambata ca fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi nu mai poate candida pentru o functie publica timp de doi ani, in urma condamnarii sale pentru evaziune fiscala, relateaza Reuters.

Intrucat Berlusconi este senator, decizia curtii trebuie sa fie dublata de un vot in Senat luna viitoare, pentru ca fostul premier sa fie dat afara din parlament.

Interdictia fusese ceruta de procurori. Avocatii lui Berlusconi, care au cerut reducerea la 1 an de interdictie, au anuntat ca vor face recurs la curtea suprema.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a cerut oficial pe 11 octombrie sa-si ispaseasca pedeapsa prin munca in folosul comunitatii. Condamnat definitiv in 1 august pentru frauda fiscala in procesul Mediaset la patru ani de inchisoare - redusi ulterior la trei, pentru o amnistie - Il Cavaliere nu poate fi inchis, din cauza varstei sale, de 77 de ani.

Acesta avea dreptul sa aleaga intre arestul la domiciliul si munca in folosul comunitatii. Procedura ar putea dura insa mai multe luni, astfel incat este posibila punerea sa in practica in primavara lui 2014.

Daca Berlusconi isi pierde locul in Senat, isi va pierde si imunitatea parlamentara, Berlusconi aparandu-se si in cazul unei condamnari pentru ca ar fi platit o minora sa intretina relatii sexuale cu el.