Un seism puternic cu magnitudinea de 7,2 a zguduit marti Filipine, in apropiere de regiunea turistica Cebu, a anuntat Institutul de geofizica din Statele Unite (USGS), transmite Mediafax. Cel putin 20 persoane au murit, iar numeroase alte persoane au fost ranite.

UPDATE: Cel putin 20 de persoane au murit in cutremurul produs marti in centrul Filipinelor, potrivit unui nou bilant

Cel putin patru persoane au murit in urma puternicului cutremur care s-a produs marti in centrul Filipinelor, au raportat autoritatile locale, citate de AFP.

Seismul, cu o magnitudine de 7,1 (estimare revizuita), a avut loc in cursul diminetii (03:12, ora Romaniei) la cinci kilometri de Balilihan, un oras cu aproximativ 20.000 de locuitori, in regiunea Bohol, la o adancime de 56 de kilometri, si la 60 de kilometri de regiunea Cebu, zona turistica.

Cebu este cel mai mare oras al arhipelagului.

Patru persoane au fost ucise in urma prabusirii pietei de peste din Cebu, iar numeroase alte persoane au fost ranite, a declarat Raquel Arce, administratora pietei, pentru postul de radio DYSS.

USGS a lansat un cod galben dupa seism, indicand ca "victime si pagube sunt posibile", insa ca "impactul ar trebui sa fie relativ localizat", a adaugat institutul.

Cutremurul a fost urmat de doua replici, cu o magnitudine de peste 5.

Centrul de alerta de tsunami din Pacific nu a emis o alerta.

Epicentrul seismului s-a produs la 629 kilometri de capitala, Manilla.

Balilihan numara aproximativ 18.500 de locuitori, conform site-ului de internet al orasului.

Filipine este situat pe centura de foc a Pacificului, care include cateva sute de vulcani si in regiunea careia se produc frecvent seisme si eruptii.