Industriasul si senatorul francez Serge Dassault, unul dintre cei mai bogati oameni din Hexagon, a fost audiat luni timp de peste patru ore de judecatori, intr-un dosar de tentativa de crima, scrie AFP.

Miliardarul si patronul de presa, seful al unui grup aeronautic si de armament, a fost interogat in cadrul unei anchete incredintate unui trio de magistrati dupa tentativa de crima a carei victima a fost, in 19 februarie 2013, un boxer amator de 32 de ani, in plin centrul al Corbeil-Essonnes, in apropiere de Paris, comuna al carei primar a fost intre 1995 - 2009.

Serge Dassault a fost interogat in calitate de "martor asistat", un stadiu intermediar intre simplu martor si inculpat.

Audierea a durat peste patru ore, potrivit anturajului sau.

In acest dosar, principalul suspect ca ar fi tras asupra boxerului, Younes Bounouara, un apropiat al majoritatii municipale sub mandatul lui Dassault, este in prezent cautat de politie, dupa ce a fugit in Algeria.

Intrebat despre legaturile dintre prezumtivul vinovat si Dassault, un avocat al senatorului, Pierre Haik, a descris o relatie "care dureaza de 20 de ani", "o relatie importanta, afectiva si veche".

"Este cineva care l-a ajutat sa inteleaga cartierele", "sa inteleaga mai bine cine sunt locuitorii, pe de o parte, si dificultatile pe care le traverseaza, pe de alta parte", a completat un alt avocat.

Dassault trebuia sa fie audiat initiat in 2 octombrie, dar a obtinut o amanare din cauza sanatatii sotiei sale, care este internata.

In iulie, Senatul Frantei a respins o cerere a magistratilor de ridicare a imunitatii lui Dassault.

Judecatorii incearca sa inteleaga natura relatiilor senatorului cu Bounouara si daca aceasta tentativa de asasinat s-ar fi putut afla la originea conflictelor financiare legate de donatii de bani facute de fostul edil in cadrul prezumtivului sistem de cumparare de voturi.

Intr-un interviu acordat saptamanalului Le Point, Younes Bounouara, directorul unei intreprinderi si aflat in centrul a numeroase speculatii legate de un sistem de cumparare de voturi la Corbeil-Essonnes, a respins acuzatiile la adresa sa, denuntand niste "fantasme".