Zeci de preoti si protestatari au blocat accesul, vineri, in Parlamentul de la Chisinau, fiind nemultumiti de excluderea pedepsei pentru propagarea homosexualitatii din Codul Contraventional, relateaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax.

Protestatarii au venit in fata Palatului Republicii cu icoane si au intonat cantece bisericesti, inca de la ora locala 09.00, cu o ora inainte de inceperea sedintei Parlamentului. Ei au incercat sa nu le permita deputatilor sa intre in cladire.

Acestora li s-au alaturat si membri ai PCRM (Partidul Comunistilor din R.Moldova), care s-au imbrancit cu fortele de ordine, mobilizate pentru a asigura accesul deputatilor moldoveni in Legislativ.

Liderul comunistilor, Vladimir Voronin, a luat apararea protestarilor.

"Ei nu incalca nimic, stau oamenii si se roaga la Dumnezeu. Daca nu ar incalca demnitarii de stat Constitutia si toate legile tarii, credinciosii nu ar sta in prag. Nu o sa permitem nimanui sa-si bata joc de popor si de credinta noastra. (...) Vedeti ce vor sa voteze?", a spus Voronin.

Preotii si persoanele adunate in fata Parlamentului R.Moldova nu sunt de acord cu excluderea pedepsei pentru propagarea homosexualitatii din Codul contraventional.

"Stimatii nostri politicieni au innebunit dupa patima homosexualitatii", a afirmat Ghenadie Valuta, presedintele asociatiei "Pro Ortodoxia".

Deputatii de la Chisinau participa la sedinte in Palatul Republicii, deoarece sediul Parlamentului inca nu a fost reparat dupa incendiul din aprilie 2009.

Publika.md mentioneaza ca enoriasii nu sunt la primul protest in fata Palatului Republicii. Ei au protestat si anul trecut, cand Parlamentul a adoptat Legea privind egalitatea de sanse.