Coreea de Nord a confirmat joi inlocuirea comandantului fortelor sale armate, in varsta de 75 de ani, considerat un adept al politicii belicoase, cu un general mai tanar, un nou semn al vointei tanarului lider al tarii de a-si plasa oamenii in posturi-cheie, relateaza AFP.

In august au circulat zvonuri privind inlocuirea lui Kim Kyok-sik cu Ri Yong-gil, in varsta de aproximativ 60 de ani, in postul de general al armatelor, citeaza Mediafax.

Presa oficiala nord-coreeana l-a prezentat pe Ri Yong-gil drept general al armatelor Coreei de Nord, intr-un articol in care este prezentata lista oficialilor care il insotesc pe liderul Kim Jong-un intr-o vizita oficiala.

Kim Kyok-sik este considerat un adept al politicii belicoase, potrivit unor experti sud-coreeni. El ar fi oficialul militar de rang inalt care ar fi orchestrat bombardarea unei insule sud-coreene, in apropierea frontierei, in noiembrie 2010.

Patru sud-coreeni au fost ucisi, iar agresiunea a provocat o noua criza in peninsula.

Potrivit unui raport oficial intocmit de Coreea de Sud si publicat saptamana aceasta, Kim Jong-un a inlocuit aproape jumatate dintre oficiali de rang inalt din tara, cu scopul de a-si consolida controlul asupra aparatului de stat.

Kim Jong-un, a carui varsta nu este cunoscuta, dar care ar avea aproximativ 30 de ani potrivit presei sud-coreene, a preluat puterea dupa moartea tatalui sau, in decembrie 2011.

Coreea de Nord este singura dinastie comunista din lume.