Mai mult de 10.000 de persoane , potrivit politiei, au manifestat pasnic luni seara, la Rio pentru a sustine cererile profesorilor, dar evenimentul a degenerat cand au intervenit 200 de anarhisti mascati, autorii unor mari distrugeri in centrul orasului, scrie AFP .

Scandand "Acest guvern va cadea ! Afara Cabral si Paes!" ( n.r. Sergio Cabral, guvernatorul din Rio si Eduardo Paes, primarul orasului), mii de manifestanti, profesori si simpatizanti ai lor au marsaluit pasnic pana la Piata Cinelandia unde se afla Consiliul municipal.

Acolo, odata cu lasarea serii, in jurul orei 23.00 GMT, au inceput primele incidente ala initiativa a circa 200 de anarhisti mascati.

Un autobuz a fost incendiat, ferestrele mai multor chioscuri si sucursale ale bancilor au fost sparte. Un grup de anarhisti mascati au spart usile primariei, altii au aruncat cu bombe artizanale si au dat foc pubelelor de gunoi in strada.

Demonstrantii au fost dispersati de catre fortele de ordine cu gaze lacrimogene.

Potrivitsindicatelor din invatamant,in grevade doua luni,aproximativ 50.000 deoameniauraspuns laapelurile de a manifestadifuzateprin intermediul retelelor sociale,politiaestimandnumaruldedemonstranti la

10.000.