Trei cetateni provenind din estul Europei au fost arestati sambata la Paris in cadrul unei anchete a unui jaf comis vineri intr-un magazin de bijuterii de lux localizat intr-o zona selecta din capitala franceza, au anuntat surse apropiate anchetei pentru AFP.

Cele trei persoane retinute sambata se adauga unui cetatean moldovean si un unui roman, de 17 si respectiv 24 de ani, arestati inca de vineri in acelasi dosar,

Anchetatorii incearca sa afle daca ultimele 3 persoane retiniute sunt implicate in mod direct in jaful de vineri sau daca au legatura cu presupusii autori. Este vorba de "cetateni provenind din tari din Est", a declarat pentru AFP sursa citata, precizand ca acestia nu aveau asupra lor acte de identitate. Potrivit agentiei franceze de presa, anchetatorii lucreaza la acest caz in colaborare cu politia romana.

In jur de 15 infractori au atacat vineri un magazin de lux, specializat in vanzarea de bijuterii si ceasuri, si situat in plin centrul Parisului. Hotii au plecat cu circa 20 de ceasuri cu o valoare totala de "peste un milion de euro".

Spectaculosul atac s-a produs in apropiere de Pieta Vendome, cunoscuta pentru magazinele cu bijuterii si ceasuri de lux, situata la 200 de metri distanta de Ministerul Justitiei.

Doi barbati, bine imbracati, au intrat in buticul Vacheron Constantin, a carui usa este incadrata de doua camere de supraveghere. Acestia au tinut usa magazinului deschisa pentru un al treilea barbat, toti trei fiind inarmati; au fost urmati imediat de alti sase complici, cu cagule pe cap si avand la ei bate si securi cu care au spart vitrinele magazinului si au furat ceasurile inainte de a o lua la fuga.

Pe 9 septembrie, in acelasi cartier,au fost furate in timpul unei spargeri bijuterii si ceasuri de lux estimate la doua milioane de euro.