O femeie care a incercat sa patrunda cu masina printr-un baraj al politiei instalat in apropiere de Casa Alba, la circa 2,5 km de sediul Congresului american, a fost impuscata mortal, dupa o cursa de urmarire pe strazile Washingtonului, scrie AFP.

Politia incearca acum sa afle motivele care au determinat-o pe aceasta femeie de culoare, care se afla in masina alaturi de copilul ei, in varsta de un an, sa recurga la acest gest. Presa americana vorbeste despre o depresie post-partum.

La inceputul dupa-amiezii, o maina sport in care se afla femeia si copilul a incercat sa treaca prin acest baraj al politiei, a precizat seful politiei Capitoliului, Kim Dine, care a respins o pista terorista.

In imaginile difuzate de televiziunile americane se vede cum mai multi politisti inconjoara masina, cu armele indreptate spre femeie, care reuseste insa sa fuga.

Masina s-a indreptat spre Capitoliu, care adaposteste cele doua camere ale Congresului, unde parlamentarii americani incearca sa ajunga la un acord asupra bugetului care sa puna capat semi-paraliziei administratiei.

Femeia a murit dupa ce a fost atinsa de gloantele politistilor, a anuntat seful politiei din Washington DC, Cathy Lanier.

Doua televiziuni, CBS si ABC, alaturi de cotidianul Washington Post, afirma ca femeia, Miriam Carey, asistent stomatolog, avea 34 de ani si suferea de depresie post-partum.

"Se afla in depresie post-partum de la nasterea fiicei sale", a declarat la ABC mama femeii, Idella Carey.

Incidentul a provocat un scurt moment de panica la Washington, unde politia a inchis accesul spre Capitoliu.