Un protest impotriva eutanasierii cainilor maidanezi are loc joi in fata Ambasadei Romaniei la Roma. Participantii la miting au aruncat in sediul Ambasadei cu diverse obiecte, striga "mafiotii!" si "sa taiem gatul lui Basescu". Manifestatia este organizata de Partito Animalista Europeo impotriva legii adoptate recent in Romania, care permite eutanasierea cainilor fara stapan. Surse din cadrul Ambasadei Romaniai au declarat ca vor face plangere impotriva acestui ONG si au confirmat ca au fost aruncate fumigene in curtea Ambasadei.

Protest la RomaFoto: dinitalia.blogspot.it

Citeste mai multe despre protest pe http://dinitalia.blogspot.it/.

"S-au creat conflicte inevitabile cu romanii care traiesc in Italia, care ar dori sa boicoteze evenimentul, au existat provocari grave, creste tensiunea sociala si protestul de maine ar putea degenera" ("cresce la tensione sociale. La protesta di domani e a rischio disordini") - a amenintat Stefano Fuccelli de la PAE, citat de agenparl.it.

Peste 5000 de persoane si-au anuntat, pe Facebook, sustinerea pentru protestul PAE.

Iata un fragment din comunicatul PAE: "Guvernul Basescu (sic!) a adoptat o lege care a obtinut in Parlament 226 de voturi pentru si numai 23 contra, netinand cont, cu aroganta, de legea romaneasca ce protejeaza animalele, nici de conventiile internationale.

Demersurile unor eurodeputati si parlamentari italieni si toate negocierile diplomatice au esuat. A fost ignorat si mesajul presedintelui Parlamentului European. Daca guvernul Basescu (sic!) nu accepta regulile democratice stabilite de Europa, nici noi nu vrem Romania lui Basescu in Europa.

Pe 3 octombrie, vom merge in piata din fata Ambasadei Romaniei, de la Roma, unde va incepe un protest puternic al poporului prin care vom cere "Nu vrem Romania in Schengen, afara cu Romania criminalului Basescu din Europa" - a declarat, citat de agenparl.it , Stefano FUCCELLI, organizatorul protestului.

"Pe 3 octombrie, toti in piata pentru a spune NU Romaniei"- iata sloganul cu care Partidul european pentru apararea animalelor - PAE i-a invitat pe italieni in urma cu doua saptamani, data la care a fost anuntata initiativa, sa protesteze impotriva legii adoptate recent de catre Parlamentul Romaniei, prin care este legalizata eutanasierea cainilor fara stapan.

Pe pagina de Facebook a partidului au aparut la scurt timp zeci de comentarii impotriva romanilor: "ucideti romanii", "la moarte cu romanii" etc. Comentariile, la cateva zile dupa afisare, nu au fost sterse de catre administratorii paginii.

Manifestatia de protest organizata joi 3 octombrie, in fata Ambasadei Romaniei la Roma a fost autorizata de Chestura.

  • Protestul parlamentarilor

Mai multi europarlamentari si parlamentari italieni Muscardini (ECR), Zanoni (ALDE), Amati, Cirinna si Granaiola ( PD), De Petris (SEL) au semnat o nota de protest trimisa autoritatilor de la Bucuresti.

Mai mult, organizatorii protestului se opun intrarii Romaniei in zona Schengen, pe motiv ca majoritatea populatiei este favorabila eutanasierii cainilor maidanezi.

Nu este doar un protest impotriva conducerii de la Bucuresti, a "guvernului Basescu", ci si impotriva romanilor care sustin eutanasierea.

Organizatorii protestului au fost acuzati de rasism fata de romani- iata care a fost raspunsul lor "diplomatic":

"Intrebarea pe care ne-o punem e asta: poporul roman era favorabil sau contra acestei exterminari? Exista un consens legat de exterminare sau parlamentarii au actionat de capul lor? Voi deja stiti raspunsul. Marea majoritate a poporului voia exterminarea maidanezilor. Prin orice mijloace. A urmat o hecatomba la care au participat si tinerii. Si sa nu incercati sa o negati. A vomita aceasta acuzatie rusinoasa de rasism e penibil", a spus presedintele PAE, Stefano Fuccelli.

Pe pagina de Facebook a partidului ploua cu comentarii de genul "sa omoram toti romanii", "salvam cainii, omoram romanii", "imediat la moarte cu romanii"

  • Comunicatul Ambasadei

La 23 septembrie a.c. Ambasadorul Romaniei in Italia, Dana Constantinescu, s-a intalnit cu presedintii asociatiilor Save the Dogs and other Animals, Sara Turetta, si Organizatiei nationale pentru protectia animalelor (ENPA), Carla Rocchi, legat de recenta aprobare de catre Parlamentul Romaniei a legii privind gestionarea cainilor fara stapan.

Sara Turetta si Carla Rocchi au exprimat opozitia asociatiilor de protectie a animalelor din Italia fata de aceasta lege si au propus ca singura metoda de rezolvare a problemei cainilor vagabonzi sterilizarea si reteritorializarea, impreuna cu aplicarea unei severe legislatii privind regulile de posesie a cainilor, ca si ale comercializarii lor.

Atat Save the Dogs and other Animals cat si ENPA si-au exprimat disponibilitatea de a creste numarul resurselor alocate in Romania pentru a contribui la rezolvarea acestei probleme, in parteneriat cu autoritatile locale.