Liderul partidului neonazist grec Nikos Michaloliakos a fost plasat in arest provizoriu joi dupa o depozitie de durata in fata unui judecator de la Atena, a anuntat agentia de presa greaca ANA, citeaza Mediafax.

Acesta este acuzat de "conducerea unei organizatii criminale" conform agentiei, in timp ce autoritatile greci isi continua eforturile de a reduce la tacere partidul neonazist, dupa uciderea, la 18 septembrie, a unui artist antifascist de catre un membru al Chryssi Avghi.

Presa locala a precizat ca magistratii au mai decis sa il mentina in arest pe un lider local al Chryssi Avghi, acuzat ca a fost implicat in uciderea artistului.

Miercuri, patru deputati ai partidului neonazist au fost inculpati de apartenenta "la o organizatie criminala". Trei dintre ei au beneficiat de eliberare conditionata, in timp ce al patrulea, Yannis Lagos, a fost plasat in arest provizoriu.

Yannis Lagos a fost acuzat de asemenea de uciderea artistului antifascist Pavlos Fyssas.

Drama a bulversat Grecia, obligand autoritatile sa treaca la ofensiva pentru prima data impotriva Chryssi Avghi, care si-a multiplicat aproape nepedepsit in ultimii ani actele de violenta impotriva imigrantilor si a militantilor de stanga.