Coalitia Pro-Europeana de la Chisinau este decisa sa continue reformele si procesul de integrare europeana a tarii in pofida provocarilor, au declarat marti reprezentantii aliantei, in urma unei Adunari Generale a acesteia, transmite Agerpres.

"Nu avem divergente (in interiorul coalitiei n.red), avem o pozitie comuna si ne exprimam increderea ca, in pofida mai multor provocari si tentative de destabilizare a situatiei, noi vom reusi, datorita acestei consolidari si unitati interne, sa facem fata tuturor provocarilor", a declarat liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.

Referindu-se la protestele opozitiei comuniste incepute luni, care au drept scop demiterea guvernului, dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate, liderii Coalitiei au declarat ca scopul acestora este destabilizarea situatiei politice interne in preajma summitului Parteneriatului Estic, unde Republica Moldova urmeaza sa parafeze Acordul de asociere cu UE.

"Comunistii nu-si ascund scopul de destabilizare a situatiei interne cu orice pret, organizarea alegerilor anticipate si stoparea procesului de integrare europeana, pentru a-si satisface interesele de grup", a declarat Vlad Filat.

El nu a exclus provocari si in urmatoarea perioada. "Intelegem perfect ca in perioada urmatoare de timp vor exista multe tendinte pentru a duce la destabilizarea situatiei politice din Republica Moldova. Aceste actiuni regretabile au scopul de a crea probleme nu doar pentru guvernare, dar si pentru oameni. Noi vom reactiona cu actiuni consolidate, asigurand o guvernare buna in Republica Moldova", a declarat acesta.

Partidul Comunistilor a anuntat ca incepe de luni asa-numita "revolutie de catifea". Comunistii au anuntat proteste masive care vor avea drept scop demiterea actualei guvernari, organizarea alegerilor anticipate si reorientarea politicii externe a tarii spre Uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan. Grupuri de zeci de comunisti au protestat luni la Procuratura Generala, iar marti in fata postului national de televiziune Moldova1.