Asediul asupra centrului comercial Westgate continua duminica la Nairobi, capitala Kenyei, unde un comando islamist, incercuit de fortele de securitate kenyene, tin in continuare ostatice un numar nedeterminat de persoane. Cel putin 59 de oameni au fost ucisi in acest atac declansat sambata si revendicat de islamistii somalezi Shebab, care au legaturi cu Al-Qaida, potrivit unui nou bilant transmis de autoritati, relateaza AFP.

"Avem pana acum 59 de persoane decedate", a anuntat duminica ministrul kenyan de interne, Joseph Ole Lenku, mentionand de asemenea ca sunt si 175 de persoane ranite.

Fortele de securitate incearca in continuare sa neutralizeze atacatorii, care sunt baricadati in centrul comercial si care detin un numar nedeterminat de ostatici. Confruntarea dureaza de peste 24 de ore, dupa asaltul sangeros declansat sambata de un comando islamist, format din circa 10-15 barbati mascati si inarmati, asupra acestui luxos mall din capitala Kenyei.

Focuri intense de arma au fost auzite duminica dimineata provenind din interiorul centrului comercial, incercuit de fortele de securitate, care si-au intarit efectivele si au interzis totodata accesul jurnalistilor.