Unicul fiu al presedintelui Venezuelei Nicolas Maduro a anuntat ca a fost numit in fruntea unei echipa insarcinate sa inspecteze actiunile guvernului in tara si sa ii inmaneze un raport final tatalui sau, relateaza AFP.

"Obiectivul meu este sa se ajunga la un guvern mai bun. Lipsea in acest scop o inspectie zilnica al fiecarui lucru pe care il facea guvernul national", a explicat Nicolas Maduro Guerra, in varsta de 23 de ani, pentru un post de televiziune.

Echipa pe care o conduce fiul presedintelui, alcatuita din 10 profesionisti din diferite sectoare, s-a deplasat deja in 5 dintre cele 23 de state ale tarii. Comisia va trebui sa redacteze un raport in care sa expuna eventualele probleme constatate si sa emita propuneri si recomandari.

Tanarul a anuntat deja ca echipa sa va propune o crestere a productiei companiei nationale de lapte, care a scazut in ultimele luni.

El a propus ca ministrul afacerilor penitenciarelor sa fie felicitat pentru initierea constructiei unei noi inchisori in tara, dupa ce numarul celor incarcerati a explodat.

Maduro Guerra a explicat ca va raporta "tot, tot, tot" ce va constata tatalui sau, explicand ca vor fi vizate in primul rand coruptia si birocratia.

Dupa alegerea la presedintie a tatalui sau, care i-a succedat lui Hugo Chavez, fiul lui Nicolas Maduro a pastrat, pana acum, un profil discret, rezumandu-se la activitatea pe retelele de socializare.

Autoritatile mentin CV-ul secret.