O mica drona a aterizat la doi metri de cancelarul german Angela Merkel, in timpul unui miting electoral organizat duminica, scrie AFP. Aparatul electronic a fost lansat de Partidul Piratilor, care a dorit in acest fel sa protesteze impotriva supravegherii video practicate de politie.

"Scopul acestei actiuni este sa ii facem sa inteleaga, pe cancelar si pe ministrul Apararii Thomas de Maiziere, ce simti cand esti supravegheat de o drona", a explicat Markus Barenhoff, vicepresedinte al partidului, pe site-ul organizatiei.

Mitingul electoral a avut loc la Dresda, in fosta Germanie de est, un fief electoral al lui de Maiziere.

Un membru al Partidului Piratilor, un programator de 23 de ani, a fost cel care a lansat dispozitivul cu patru elice, cu o anvergura totala de 40 de centimetri. Angela Merkel urmeaza sa obtina duminica, dupa toate probabilitatile, al treilea mandat de cancelar.

"Constrans de politie, am fost nevoit sa efectuez o aterizare de urgenta in apropiere de tribuna, pentru a nu pune pe nimeni in pericol, ceea ce a putut lasa impresia ca drona a aterizat de o maniera usor haotica", a explicat militantul, citat pe acest site. El a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Intr-o inregistrare video postata de der Spiegel, cancelarul pare mai degraba amuzat de acest incident.