Conducerea partidului Baas, aflat la putere in Siria, va fi in "sedinta permanenta" incepand de sambata, a anuntat agentia oficiala Sana, in contextul in care Washingtonul are in vedere o actiune militara impotriva Damascului, transmite AFP.

"Conducerea partidului Baas a discutat cu alte partide siriene despre ultimele evolutii, in lumina amenintarilor cu atacuri ce planeaza asupra Siriei", precizeaza agentia.

Partidul Baas a decis "sa intre in sedinta permanenta incepand de astazi (sambata) si pe o durata nedeterminata".

In mod oficial, partidul Baas, la putere in Siria din 8 martie 1963, nu mai este partidul care "conduce societatea", insa celelalte formatiuni raman foarte marginale.

Aceasta decizie, in mare masura simbolica, a fost luata in conditiile in care opozitia siriana si o parte din tarile occidentale acuza regimul ca a comis un atac chimic, soldat cu sute de morti, la 21 august, in apropiere de Damasc, iar presedintele american Barack Obama a cerut Congresului unda verde pentru efectuarea unor lovituri punitive.

Guvernul presedintelui Bashar al-Assad neaga orice responsabilitate in acest atac si avertizeaza asupra repercusiunilor pe care aceste lovituri le-ar putea avea in regiune.