Vladimir Putin si Barack Obama si-au strans mana si au zambit fortat la intalnirea de la Sankt Petersburg, confirmand impresia de tensiune care domneste asupra summit-ului G20, anunta AFP.

Vladimir Putin si Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

Presedintele american a coborat din vehiculul sau blindat de culoare neara, care in mod exceptional purta steagul Rusiei langa cel al Statelor Unite.

Ca si alti sefi de stat si de guvern, Obama era asteptat de catre presedintele rus pe treptele Palatului Constantin, cu vedere la Golful Finlandei, la 15 kilometri sud-vest de fosta capitala imperiala rusa.

Cei doi presedinti, ale caror relatii s-au deteriorat considerabil in ultimele luni, si-au dat mana si au zambit catre camerele de filmat, schimband cateva cuvinte inainte ca Obama sa intre rapid in palatul din secolul al XVIII-lea, care gazduieste summit-ul G20.

Gestul sefilor de stat a parut in cea mai mare parte o cordialitate fortata, spre deosebire de intalnirea dintre Putin si Merkel, unde in ciuda tensiunilor, cei doi si-au strans mainile cu prietenie.