Serviciile americane de informatii au ascultat un oficial din cadrul ministerului sirian al Apararii care era "in panica" in timpul "unor convorbiri telefonice cu seful unitatii de arme chimice", dupa atacul de saptamana trecuta, scrie revista Foreign Policy.

"Lunea trecuta, in orele care au urmat inspaimantatorului atac chimic de la Damasc, un oficial al Ministerul sirian al Apararii a vorbit panicat la telefon cu seful unitatii de arme chimice, cautand raspunsuri in urma atacului chimic care a ucis mai mult de 1.000 de persoane ", potrivit revistei. "Aceste convorbiri au fost ascultate de catre serviciile de informatii americane", afirma revista intr-un comunicat.

"Acesta este principalul motiv pentru care oficialii americani spun ca sunt siguri ca aceste atacuri au fost opera regimului Bashar al-Assad si de ce armata americana se pregateste sa atace Siria in zilele urmatoare", adauga publicatia.

Informatia vine in contextul in care fortele americane se pregatesc sa loveasca Siria, in timp ce aliatii occidentali subliniaza ca scopul nu este acela de a rasturna regimul actual, ci de a pedepsi guvernul lui Bashar al-Assad pentru folosirea armelor chimice impotriva civililor.