Un tribunal a ordonat, miercuri, eliberarea lui Hosni Mubarak intr-un scandal de coruptie si fostul presedinte ar putea iesi din inchisoare, dar procesului sau ar trebui sa se reia duminica in timp ce continua represiunea feroce a armatei impotriva islamistilor.

Miercuri seara, guvernul instalat de catre armata, a ordonat ca in cazul in care Mubarak este eliberat sa fie plasat sub arest la domiciliu pana la verdictul in procesul lui de crima si coruptie, in cadrul legii cu privire la starea de urgenta, potrivit televiziunii de stat.

Presedintele interimar Adly Mansour a declarat starea de urgenta, acordand fortelor de securitate puteri extinse pentru cel putin o luna dupa dispersarea taberelor partizanilor lui Morsi la Cairo, care a facut sute de morti.

Hosni Mubarak, in varsta de 85 de ani, a fost inlaturat de la putere in urma revoltei populare din 2011. Fostul presedinte egiptean este judecat pentru uciderea demonstrantilor. Mubarak a fost condamnat, anul trecut, la inchisoare pe viata, dar sentinta a fost revocata, dupa ce au fost invocate vicii de procedura. Procesul a fost reluat acum trei luni. Fostul presedinte a respins acuzatiile si a pledat nevinovat.