Opt personalitati ale Romaniei, majoritatea din lumea sportului, au primit, luni, pasaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului si vor promova tara in calatoriile lor in strainatate, potrivit Mediafax.

Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Nastase, Elisabeta Lipa, Grigore Lese, Stefan Popa Popa's si Gheorghe Zamfir au primit diplome si pasapoarte din partea ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini. De asemenea, i s-a acordat un pasaport de ambasador al turismului si Iolanda Balas, insa aceasta a lipsit la festivitatea de luni seara din motive de sanatate.

"Toti acesti ambasadori nu au trebuit sa fie convinsi, au fost de acord imediat, le multumesc, ii voi aprecia toata viata mea. E o prima etapa a programului: 'Romania promovata prin valori', unul nou, care va aduce un avantaj Romaniei. Le multumesc ca fac voluntar ceea ce fac", a declarat Maria Grapini.

La ceremonie au fost prezenti si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul de Externe, Titus Corlatean, dar si ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana. Fosta atleta Gabriela Szabo a declarat ca exista un interes foarte mare pentru Romania: "E o tara inca nedescoperita, dar de mare inters pentru straini. Unii au venit cu teama, dar cand au plecat am ramas placut surprinsa cand mi-au promis ca se vor intoarce cu familiile lor".