​Desi in iulie aparusera stiri conform carora alunecarile de teren au pus la pamant proiectul faraonic de constructie a unei mari statiuni de schi in Coreea de Nord, statul asiatic sustine ca lucrarile continua si ca ar putea fi gata pana la final de an. Intr-o tipica vizita de lucru, liderul Kim Jong-un a inspectat locul unde ar trebui construita o statiune de schi cu peste 100 km de partii, telecabine si heliport. Totul intr-o tara in care foametea a ajuns la niveluri fara precedent.

Coreea de Nord, specialista in proiecte faraoniceFoto: Captura YouTube

Autoritatile nord coreene au anuntat acum cateva luni ca vor construi o statiune de schi "de talie mondiala" in localitatea Masikryeong din estul tarii. Vor fi, se spune. hoteluri, instalatii pe cablu, 110 km de partii, dar si un heliport, scrie The Telegraph.

Evident ca in stirile aparute in presa de la Phenian, a fost aratat liderul Kim Jong-un care a proslavit muncitorii si soldatii pentru minunile ingineresti de pe santierul viitoarei statiuni. In iulie presa a scris ca alunecarile de teren au dat o lovitura dura planurilor de constructie, insa autoritatile neaga asta si spun ca lucrarile continua cu viteza.

Coreea de Nord construieste aceasta statiune ca replica la faptul ca rivala Coreea de Sud va gazdui in 2018 Jocurile Olimpice de Iarna.

Lucrarile la acest proiect faraonic se desfasoara intr-o tara in care catastrofele naturale s-au tinut lant, iar populatia este infometata. Si ONU a facut apel pentru strangerea a 150 milioane dolari pentru ajutarea celor peste doua milioane de oameni ce au nevoie rapida de alimente.