Guvernul de la Cairo a anuntat ca 79 de persoane au murit si 549 de persoane au fost ranite sambata in Egipt, in timpul violenetelor politice, transmite agentia de stat MENA, citata de Reuters.

Astfel, 830 de persoane au murit in Egipt de la izbucnirea violentelor, miercuri, odata cu interventia armatei impotriva protestatarilor din Cairo.

Guvernul de la Cairo s-a reunit duminica in sedinta de criza pentru a discutaposibilitatea dizolvarii Fratiei Musulmane, propunerea venind din partea premierului egiptean Hazem el-Beblawi,

Intre timp, sustinatorii presedintelui demis Mohamed Morsi au anulat protestele programate pentru duminica in capitala egipteana din motive de securitate.

UPDATE 21:30 Mai multi detinuti islamisti au incercat sa evadeze duminica seara, in timp de erau transferati de la comisariatul de politie catre o inchisoare de la periferia capitalei egiptene Cairo, cu ajutorul unor complici care au atacat furgoneta in care acestia se aflau, informeaza AFP.

Potrivit agentiei oficiale de presa MENA, atacatorii au fost ucisi.

Detinutii sunt membri ai gruparii Fratia Musulmana, din care face parte si presedintele Mohamed Morsi, destituit de armata egipteana pe data de 3 iulie.

Anuntul privind tentativa de evadare a fost facut de Ministerul de Interne, fara a se face referire la morti sau raniti.