Guvernul israelian a decis duminica eliberarea a 26 de prizonieri palestinieni in urmatoarele zile, in conformitate cu un acord de luna trecuta care a dus la reluarea negocierilor de pace, intermediate de SUA, dupa un blocaj de trei ani, anunta Agerpres.

"In urma deciziei Guvernului de a relua negocierile de pace cu palestinienii si de a numi o comisie ministeriala in vederea eliberarii de prizonieri pe parcursul negocierilor (...), aceasta comisie si-a dat acordul pentru eliberarea a 26 de prizonieri", a explicat cabinetul premierului Benjamin Netanyahu intr-un comunicat.

Acesti 26 de prizonieri vor reprezenta primul din cele patru grupuri, care vor avea in total 104 prizonieri, pe care Guvernul condus de Benjamin Netanyahu a acceptat luna trecuta sa le elibereze, intr-o incercare de relansare a negocierilor.

Decizie vine cu trei zile inaintea unui al doilea tur al discutiilor israeliano-palestiniene care au loc in Israel si Cisiordania.

Departamentul de Stat american a anuntat joi ca negociatorii palestinieni si israelieni vor relua la 14 august, la Ierusalim, discutiile incepute la sfarsitul lui iulie la Washington, in incercarea de a pune capat conflictului.