Un barbat a reusit sa pacaleasca o banca din Rusia cu care a facut un contract pentru un card de credit nelimitat si fara dobanda, banca fiind obligata sa il onoreze, relateaza Daily Telegraph. Tinkoff Credit a recunoscut ca nu a citit contractul inainte sa il semneze.

Dmitri Argakov a primit initial o scrisoare de la banca in care i se oferea un card de credit, ale carui conditii nu i-au convenit, astfel incat si-a redactat propriul contract, scanandu-l pe cel primit si modificand termenii.

Versiunea lui este cu dobanda 0, fara taxe si mai ales fara limita de credit. De fiecare data cand banca nu respecta termenii, o amendeaza cu 3 milioane ruble (circa 67.000 euro). Daca Tinkoff incearca sa anuleze contractul, va trebui sa plateasca 6 milioane de ruble.

"Banca a confirmat acordul sau pentru termenii clientului si i-a trimis un card de credit si o copie a formularului. Linia de credit deschisa era nelimitata. Isi putea permite sa cumpere o insula in Malaezia si banca era obligata sa o plateasca", a declarat avocatul sau pentru Kommersant.

Tinkoff a incercat sa inchida contul pe motivul depasirii platilor. L-a dat in judecata pe Argakov pentru 45.000 ruble care nu se regaseau in versiunea modificata a contractului.

La inceputul saptamanii, un judecator a decis in favoarea barbatului. Tinkoff a semnat si era obligat prin lege sa il respecte. Argakov nu trebuie sa plateasca decat o balanta de plati de 19.000 ruble.

"Au semnat documentele fara sa se uite. Au spus ceea ce spun de obicei cei care se imprumuta: Nu am citit", declarat avocatul.

Argakov a dat in judecata banca pentru suma de 24 milioane de ruble pentru ca nu si-a respectat contractul.

Fondatorul bancii, Oleg Tinkov, a postat un mesaj pe Twitter: "Avocatii nostri cred ca va primi 24 milioane de ruble, ci mai degraba 4 ani de inchisoare pentru frauda."