O noua carte care povesteste ultimul an al cuplului prezidential John Fitzgerald si Jackie Kennedy -"These Few Precious Days: The Final Year of Jack and Jackie" - sustine ca actrita Marilyn Monroe, despre care se spune ca ar fi avut o relatie cu presedintele asasinat, ar fi sunat-o pe prima doamna sa ii marturiseasca legatura si sa ii spuna ca se va muta la Casa Alba, potrivit Le Figaro.

Autorul sau, jurnalistul Christopher Andersen, scrie ca prima doamna stia totul despre infidelitatile sotului sau. Acest lucru o deranja foarte tare, insa "inchidea ochii atat timp cat John nu o umilea public si ramanea discret. Era convinsa ca era singura femeie pe care John o iubea", scrie Andersen, bazandu-se pe mai multe marturisiri.

Potrivit cartii insa, relatia cu Monroe o deranja cel mai mult pe viitoare sotie a lui Aristotel Onassis. Actrita a sunat-o chiar pe Jackie pentru a ii recunoaste relatia si a ii spune ca ea va deveni cea de-a doua prima doamna.

Jackie i-ar fi replicat: "Este fantastic Marilyn. Te vei casatori cu Jack, eu voi pleca si tu iti vei asuma toate responsabilitatile unei First Lady. Iti las toate problemele care vin cu asta".

Fragmente din carte au fost publicate in New York Post.