Fuziunea Publicis-Omnicom - cea mai mare tranzactie din istoria advertising-ului, ciocnirile sangeroase de pe strazile Egiptului si vizita istorica a Papei Francisc in Brazilia tin capul de afis in presa internationala. Nu lipsesc nici jaful ca in filme care a avut loc duminica intr-un hotel de la Cannes si povestea fabuloasa a "parintelui" fracturarii hidraulice, care a murit vineri, la varsta de 94 de ani.

Companiile Publicis si Omnicom au decis sa fuzioneze urmand sa fie creat, astfel, cel mai mare grup de publicitate din lume, cu o valoare de piata de 35,1 miliarde de dolari, care ar urma sa devanseze liderul WPP Plc, scrie Bloomberg. Tranzactia este cea mai mare din istoria advertising-ului. Potrivit Bloomberg, actionarii companiei Publicis, cu sediul la Paris, si Omnicom, cu sediul la New York, vor detine fiecare cate 50% din compania nou creata, care se va numi Publicis Omnicom Group. Cele doua companii au, impreuna, peste 130.000 de angajati, o valoare de piata de 35 miliarde de dolari si au consemnat venituri de 23 miliarde de dolari in 2012. Alianta va aduce sub acelasi acoperis agentii precum Leo Burnett si Saatchi&Saatchi (apartinand Publicis), si BBDO Worldwilde si DDB Worldwilde (apartinand Omnicom). Actualii sefi ai celor doua companii, Maurice Levy (CEO Publicis) si John Vren (CEO Omnicom) vor conduce impreuna noua entitate pentru o perioada de integrare si consolidare a afacerii de 30 de luni, dupa care Levy va deveni presedinte non-executiv, iar Wren, CEO al grupului.

Cairo a fost scena unui nou weekend sangeros, iar tensiunea nu cedeaza, titreaza Le Monde. Sustinatorii fostului presedinte Mohamed Morsi, inlaturat de la putere, se declara, duminica, hotarati sa isi continue mobilizarea, in pofida amenintarilor puterii de a dispersa cu forta reuniunile lor de la Cairo, la o zi dupa decesul a 72 de persoane in confruntarile cu politia.

Jaf ca in filme la Cannes, unde un barbat inarmat a furat, duminica dupa-amiaza, bijuterii in valoare de 40 de milioane de euro de la hotelul Carlton, care gazduia o expozitie de bijuterii. PotrivitLiberation, acesta este cel de-al doilea dintre cele mai mari jafuri din istoria Frantei.

Caroline Kennedy, fiica fostului presedinte american John F. Kennedy, este nominalizarea lui Barack Obama la functia de ambasador SUA in Japonia. New York Timesnoteaza ca in acest fel, Caroline Kennedy - un sustinator important in momente cheie al actualului sef de la Casa Alba, de-a lungul timpului - va avea acum un rol public pe care multi i l-au prezis de ceva timp.

Parada militara grandioasa la Phenian, pentru marcarea a 60 de ani de la incheierea razboiului cu Sudul. Coreea de Nord a sarbatorit cu mare fast 60 de ani de la armistitiul care a pus capat Razboiului din Peninsula Coreea. Marele eveniment a fost marcat cu o parada militara prin piata principala a Phenianului, precum si cu o intalnire solemna condusa de Kim Jong-un in fata unui nou muzeu de razboi. In cadrul paradei, mii de civili au fluturat flori colorate. Adunarea extravaganta de arme si trupe, care aminteau de marsurile organizate de Uniunea Sovietica si China in timpul Razboiului Rece, a oferit jurnalistilor sansa de a observa armata Coreei de Nord indeaproape. Kim Jong-un nu a tinut niciun discurs, potrivitThe Guardian.

UE si China au ajuns la un acord in disputa comerciala privind panourile solare. Comisia Europeana a anuntat sambata ca a ajuns la o "solutie amiabila" cu Beijingul in privinta importurilor de panouri solare chineze, o disputa ce amenintase sa se transforme intr-un adevarat razboi comercial, potrivit AFP. "Am gasit o solutie amiabila in disputa panourilor solare UE-China, care va duce la un nou echilibru pe piata, la un nivel durabil al preturilor", a transmis comisarul european pentru Comert, Karel De Gucht, intr-un comunicat. Dupa saptamani de intense negocieri, ca urmare a deciziei UE de a impune drepturi anti-dumping provizorii, exportatorii chinezi de panouri solare propun un angajament privind preturile, ale carui detalii vor fi cunoscute ulterior, intrucat mai trebuie aprobat in mod oficial si de statele membre UE.

Omul de stiinta Stephen Hawking povesteste, in Sunday Times, cum medicii i-au oferit sotiei sale optiunea de a opri aparatele care il tineau in viata, intr-un moment in care se afla in coma indusa, iar doctorii nu ii mai dadeau sanse de supravietuire. "Ei au crezut ca nu mai am nicio sansa, asadar i-au oferit sotiei mele Jane optiunea de a opri aparatele", a declarat Hawking, acum in varsta de 71 de ani. Hawking a fost diagnosticat la varsta de 21 de ani cu scleroza laterala amiotrofica: "Urma probabil sa mor in decurs de cativa ani. A fost un adevarat soc". Astrofizicianul britanic a publicat lucrari stiintifice despre expansiunea Universului, gaurile negre si teoria relativitatii. In cel mai recent volum al sau, intitulat "The Grand Design", publicat in septembrie 2010, Hawking demonteaza o teorie a lui Isaac Newton, afirmand ca Universul nu a avut nevoie de Dumnezeu pentru a fi creat.

The Guardian publica povestea fabuloasa a "parintelui" fracturarii hidraulice, George Mitchell, care a murit vineri, din cauze naturale, la vasta de 94 de ani. George Mitchell, inginerul care a folosit pentru prima data metoda fracturarii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist, era originar din Texas si a pornit dintr-o familie modesta pentru a ajunge in cele din urma un miliardar filantrop. Omul care a transformat radical industria gazelor naturale a lucrat 17 ani la tehnologia care avea sa il faca celebru. Mitchell a avut 10 copii, insa cea mai mare parte a averii sale va fi folosita in scopuri caritabile.

Vizita istorica a Papei Francisc in Brazilia. Aproape 3 milioane de oameni s-au adunat noaptea trecuta pe faimoasa plaja Copacabana pentru a participa la slujba celebrata acolo de suveranul pontif, potrivitBBC. "Este o noapte istorica", le-a spus suveranul pontif celor prezenti. Originar din Argentina, Francisc este primul papa sud-american din istorie. Aceasta este prima sa vizita in strainatate de cand a fost ales papa, Brazilia fiind cea mai populata tara catolica din lume.

Guvernul israelian a aprobat duminica un proiect de lege ce prevede ca orice acord de pace cu palestinienii sa fie supus unui referendum national, potrivit unui comunicat difuzat de biroul premierului Benjamin Netanyahu, citat de AFP. "Orice acord ce ar putea fi convenit in timpul negocierilor va fi supus unui referendum", anunta Netanyahu, citat in comunicat. "Este important ca, pentru astfel de decizii istorice, fiecare cetatean sa voteze direct asupra unui subiect care va decide viitorul tarii", a mai aratat premierul israelian.