Una dintre cele doua adolescente care au murit dupa prabusirea zborului Asiana 214 la San Francisco a fost calcata de un camion de pompieri in timpul operatiunilor de salvare, a transmis vineri politia, in timp ce autopsia este in curs pentru a determina cauza mortii, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Doua adolescente chineze au murit sambata dupa prabusirea la aterizare a unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines, iar o a treia persoana a murit vineri la spital din cauza ranilor suferite. Accidentul s-a soldat de asemenea cu 181 de raniti, dintre care doi sunt inca in stare "critica".

Una dintre cele doua adolescente "a fost calcata cel putin o data de un camion de pompieri" in timpul operatiunilor de salvare, a declarat pentru AFP Albie Esparza, purtator de cuvant al politiei din San Francisco (SFPD).

Pompierii din San Francisco, care au intervenit pe pista pentru a stinge incendiu survenit in avion dupa prabusire, au informat politia despre "posibilitatea" ca unul dintre camioanele lor sa fi calcat o victima.

O ancheta a fost imediat deschisa de SFPD. "Camioanele stingeau flacarile cu o spuma anti-incendii", a precizat Esparza. "Aparent, acestia au acoperit solul cu aceasta spuma alba si cred ca victima era pe pamant, acoperita (de spuma) si nimeni nu a vazut-o".

"In timp ce camionul se deplasa, corpul victimei a fost descoperit intins pe urmele" lasate de vehicul, a adaugat el.

"Asteptam acum ca institutul medico-legal al comitetului San Mateo sa determine cauza mortii", pentru a sti daca adolescenta era deja moarta sau nu cand a fost calcata de pompieri.

Autopsia tinerei este in curs. Institutul medico-legal, contactat de AFP, nu a raspuns pentru a preciza data la care rezultatele vor fi cunoscute.

Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor prabusirii, realizata de agentia americana de securitate a transporturilor (NTSB) arata ca avionul avea viteza prea mica si zbura prea jos la apropierea sa de pista de aterizare.

Coada aparatului s-a detasat dupa ce a lovit un dig ce separa pista de apa. Avionul s-a prabusit apoi, luand foc.

Zborul 214 al Asiana, a doua companie sud-coreeana, transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului. Trei au murit, 181 sunt ranite iar 123 au scapat nevatamate.