Presedintele egiptean Mohamed Morsi a exclus marti seara posibilitatea de a se retrage din functie, declarandu-se gata sa "dea viata" pentru a pastra de "legitimitate", si a cerut armatei sa isi retraga ultimatumul care expira miercuri si sa indeplineasca "revednicarile poporului".

In timpul noptii de marti spre miercuri, 16 de persoane au fost ucise intr-un atac impotriva unei grupari islamiste pro Morsi la Universitatea din Cairo, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Alte sapte persoane au fost ucise in ciocniri in alta parte in capitala. Vorbind la TV pe un ton combativ, presedintele islamist a insistat ca va "continua sa-si asume responsabilitatea pentru tara," cu "legitimitatea" ca "singura garantie impotriva varsarii de sange" si a raspuns celor care cred ca plecarea sa ar rezolva tensiunile care au zguduit tara.

De asemenea, el a avertizat impotriva "capcanei violentelor fara sfarsit", care au facut 47 morti intr-o saptamana de demonstratii.

Luni, seful fortelor armate egiptene a dat 48 de ore clasei politice pentru a raspunde cerintelor poporului, in caz contrar urmand ca armata sa ofere propria "foaie de parcurs pentru viitor". In caz de esec, armata a anuntat ca va stabili ea insusi o "foaie de parcurs" pentru a rezolva criza, dar a asigurat ca nu va da o "lovitura de stat."