Parlamentul bulgar a aprobat vineri, in unanimitate, un amendament la Codul Penal care prevede ca agresiunile impotriva personalului medical si ale profesorilor sa fie sanctionate cu pana la 10 ani de inchisoare, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Prin acest amendament, protectia personalului medical si a profesorilor este echivalata cu cea a unor profesionisti precum agenti de politie, judecatori sau procurori.

Amendamentul vine ca urmare a agresiunilor frecvente la care sunt supuse indeosebi echipele medicale de la serviciile de la urgenta.

In cursul acestui an, s-au inregistrat deja opt cazuri, ultimul asupra unui medic, unei asistente si a soferului de ambulanta, care au fost agresati si pe punctul de a fi sugrumati de rudele unui minor aflat in coma pentru consum de alcool etilic, caruia specialistii doreau sa-i acorde ingrijiri medicale.

Legea a fost ceruta de mult timp de colegiul medicilor care s-a plans de numeroasele agresiuni impotriva echipajelor de pe ambulante, pe motiv ca ajung cu intarziere.

Si agresiunile impotriva profesorilor din partea rudelor elevilor au inregistrat o crestere, dar nu au fost atat de grave precum cele impotriva personalului medical.