Resturile unui avion privat disparut in ianuarie in Venezuela, la bordul caruia se aflau sase persoane, printre care si designerul italian Vittorio Missoni, au fost localizate joi, a anuntat Ministerul de Interne de la Caracas, citat de pagina online a agentiei italiene ANSA, potrivit Mediafax.

"A fost localizat avionul YV2615 de tip Islander, care zbura pe ruta Los Roques-Maiqueta pe 4 ianuarie 2013", a comunicat ministrul venezuelean de Interne, Jorge Galindo.

La bordul aparatului erau creatorul de moda italian Vittorio Missoni, partenera acestuia, Maurizia Castiglioni, doi prieteni si cei doi piloti.

Ministerul italian de Externe si familia lui Missoni au confirmat informatiile. "Resturile aparatului sunt in mare, la adancimea de 70 de metri; avionul este rupt in mai multe bucati, numarul de inmatriculare este vizibil", au declarat surse din cadrul Ministerului italian de Externe.

Avionul a fost localizat cu ajutorul navei americane de prospectii oceanice Deep Sea. Resturile avionului se afla la nord-vest de Arhipelagul venezuelean Los Roques. In aceeasi zona, acum o saptamana a fost gasit un alt avion, cu opt cetateni italieni la bord, disparut in urma cu cinci ani.