Directorul Agentiei Nationale de Securitate a Statelor Unite (NSA) a anuntat ca vor fi implementate noi proceduri de securitate informatica pentru a impiedica scurgeri de informatii similare celor generate de fostul consultant NSA Edward Snowden, relateaza AFP.

"Vom implementa actiuni care ne vor conferi capacitatea de a surpaveghea administratorii sistemelor, ce fac, ce iau", a declarat generalul Keith Alexander, directorul NSA, la postul de televizune ABC.

"In mod normal este vorba de doua persoane. Am schimbat parolele. Insa in final trebuie sa avem incredere in angajatii nostri, pentru a face ceea ce fac", a spus el.

"Este evident, sistemul nu a functionat cum ar fi trebuit. (Snowden) a tradat increderea pe care am avut-o in el", a spus Alexander, la putin timp dupa ce Snowden a parasit Hong Kong-ul, unde se refugiase, cu destinatia Moscova. Snowden ar urma sa zboare spre Havana, destinatia finala fiind Venezuela.

Alexander a mai declarat ca nu intelege de ce eforturile de extradare din Hong Kong au esuat, comentand ca in spatele scurgerilor de informatii nu s-au aflat niste "motive nobile", informeaza Reuters.

Liderul Comisiei de Informatii din Camera Reprezentantilor, Mike Rogers, a declarat ca SUA trebuie sa il aduca inapoi pe Snowden si ca actiunile lui "sfideaza logica".

"Fiecare din natiunle acelea (Rusia, Cuba, Venezuela - n.r.) este ostila SUA", a spus Rogers. "Cand te gandesti la ceea ce a spus si ceea ce a facut, sfideaza logica", a mai declarat el, repetand faptul ca dezvaluirile lui Snowden au afectat securitatea nationala a Statelor Unite.