​​Liderii partidelor colaitiei aflate la putere in Grecia se vor reintruni lunipentru a stabili relansarea televiziunii publice si a radioului natonal ca parte a unei tentative de de a-si indeplini obligatiile asumate fata de protestatari. Intre timp jurnalistii continua difuzarea catre sediul din Atena, impotriva ordinului dat saptamana trecuta de catre Guvern, informeazaThe Guardian.

Angajatii ERT (televiziunea si radioul public) concediati, care au ocupat redactia ERT-ului dintr-o suburbie a Atenei ca urmare a intreruperii emisiei marti noaptea, au continuat sa emita Vineri, ilegal, stiri cu privire la situatia din Grecia.

Stirile emise au fost preluate marti seara de catre o alianta intre organizatiile media publice din 56 de tari si redifuzate in Grecia prin satelit. Actiunea a avut mai mult o valoare simbolica decat o valenta practica, valoarea sa raportandu-se doar la cele cateva sute de mii de greci, prin comparatie cu cele 11 milioane, care sunt conectati la transmisia prin satelit, majoritatea urmarind difuzarile ERT-ului online, via site-urilor online de stiri.

Stournaras, ministrul de finante al Greciei, a declarat pentru ERT: ‘'Motivul pentru care ne aflam aici se datoreaza faptului ca nu am mai avut un astfel de precedent".

Acest anunt a fost adresat canalului Partidului Comunist, denumit 902 TV, care a continuat difuzarea "underground', dar care insa a revenit la programul de difuzare initial in urma avertismentului lansat de catre minister, potrivitThe New York Times.

In timp ce liderii coalitiei au pornit discutiile, principalul partid al opozitiei, Syriza, a tinut o intrunire in Piata Syntagma din Atena in vederea demarariii alegerilor anticipate" , dupa cum mentioneazaBBC News.