Un tanar in varsta de 23 de ani din orasul francez Reims a depus o plangere la politie, dupa ce a fost agresat, intr-un tramvai, de doi necunoscuti care s-au aratat deranjati de faptul ca acesta manca un sandvici cu sunca de porc in fata lor, ei fiind musulmani, relateaza Le Parisien.

Incidentul ar fi avut loc in seara zilei de 7 iunie, intr-un tramvai din Reims, tanarul fiind lovit de mai multe ori cu pumnii in fata pentru ca inceput sa manance un sandvici cu sunca.

Agresorii, care au sustinut ca sunt musulmani, s-ar fi declarat jigniti de faptul ca acesta consuma carne de porc in fata lor, acuzandu-l ca face acest lucru in mod intentionat, pentru a-i provoca si aduce atingere convingerilor lor religioase.

Un prieten al tanarului, martor la incident, a fost audiat de anchetatori, el confirmand producerea agresiunii.

Cotidianul regional L'Union, potrivit caruia au existat trei agresori, noteaza ca, in urma loviturilor, victima a suferit mai multe rani la fata, necesitand transportarea de urgenta la spital. Aceasta a depus plangere la politie a doua zi, dupa externare.

Atacatorii, care au fugit, nu au fost inca gasiti. Politia analizeaza inregistrarile video ale camerelor de supraveghere din tramvai.