Salariatii televiziunii publice grecesti ERT, a carei emisie a fost oprita in mod autoritar de guvern, marti seara, continua emisia miercuri dimineata, programele fiind accesibile pe internet si pe un canal local care apartine partidului comunist, anunta AFP.

Dupa anuntul-surpriza al guvernului de inchidere a televizunii publice, invocand proasta gestiune a acesteia, salariatii incercau miercuri sa emita in mod normal, la sediul ERT, situat la Aghia Paraskevi, in nord-estul Atenei.

In imagini, accesibile pe www.ert.grsi pe canalul local 902, care apartine partidului comunist KKE, se vad platourile televiziunii, unde ziaristii dezbat masura dura pe care au primit-o aseara, si care lasa fara loc de munca 2.700 de salariati, in conditiile in care guvernul este somat de creditorii tarii sa reduca numarul de angajati din sectorul public.

Presedintele sindicatului salariatilor, Panayotis Kalfayanis, a facut apel la ocuparea cladirii si a anuntat ca va "sesiza justitia europeana si justitia greaca". "Chiar daca vor sa distruga democratia, legile se aplica inca si ma voi bate", a spus acesta, pentru AFP.

Speranta sa, ca si a liderului opozitiei radicale de stanga Alexis Tsipras, este sa obtina retragerea decretului de urgenta, semnat in ziua precedenta doar de ministrii Noii Democratii, unul dintre cele trei partide care formeaza coalitia guvernamentala.

Acesta incearca sa obtina o intalnire, miercuri, cu liderul partidului socialist Pasok, Evangelos Venizelos, si al micului partid de stanga, european, Dimar, Fotis Kouvelis, celelalte doua partide care formeaza coalitia, cu riscul de a provoca o criza politica daca cei doi refuza sa semneze textul.

"Nu au majoritatea in parlament", a afirmat liderul sindical, inchis in biroul sau, alaturi de partizanii sai, abatuti dupa o noapte de stupoare.

O noua manifestatie in fata sediului televiziunii publice, dupa cea de aseara, este prevazuta in cursul zilei de miercuri.