O emisiune tv din Rusia a fost interzisa dupa o gluma la adresa divortului presedintelui tarii, anunta AFP, citandu-l pe un prezentator al emisiunii. Vladimir Putin si sotia sa, Ludmila, au anuntat joi ca urmeaza sa divorteze de comun acord. Dupa acest anunt, prezentatorii emisiunii "Reteaua sociala", difuzata de un post tv din Rusia, emisiune ce se adreseaza indeosebi tinerilor, au glumit pe seama crearii unui profil al lui Vladimir Putin pe un site de matrimoniale. Imediat dupa acest incident, difuzarea emisiunii a fost interzisa, sustine unul dintre prezentatori.

Vladimir si Liudmila PutinFoto: Captura YouTube

Cu toate acestea, directorul postului de televiziune sustine ca nu este vorba despre cenzura si ca emisiunea nu a fost retrasa.

Vladimir Putin (60 de ani) si Ludmila Putina (55 de ani) si-au anuntat oficial divortul joi, in direct la postul public de televiziune - eveniment considerat fara precedent in Rusia ultimilor 200 de ani, in conditiile in care niciun lider politic nu a ridicat valul asupra vietii sale private.

Anuntul a venit dupa peste 5 ani de speculatii privind relatia dintre liderul de la Kremlin si fosta sportiva Alina Kabaeva, in prezent deputat in Duma de stat din partea partidului lui Putin.

Ziarul Moskovski Korrespondent a dezvaluit, in primavara anului 2008, ca Vladimir Putin ar fi divortat in secret de Ludmila si urma sa se casatoreasca cu fosta campioana olimpica la gimnastica ritmica Alina Kabaeva, pe atunci in varsta de 24 de ani. Dupa doar cateva zile, ziarul a fost inchis. Un an mai tarziu, bloggerii din Rusia au scris ca Alina Kabaeva ar fi nascut un baietel al carui tata ar fi Vladimir Putin.

Ludmila si Vladimir Putin erau casatoriti de 30 de ani si au impreuna doua fiice: Maria, nascuta in 1985, si Katerina, nascuta in 1986.