Un purtator de cuvant al lui Michael Douglas a afirmat luni ca actorul american, care sufera de un cancer la gat, nu a spus niciodata ca sexul oral ar fi cauza cancerului sau, scrie AFP.

"Michael nu a spus ca secul oral a fost cauza cancerului sau", a declarat pentru AFP Allen Burry, facand referire la un interviu cu actorul publicat luni de cotidianul britanic The Guardian.

Michael Douglas "a vorbit cu siguranta de cunilingus in acest articol, dar cunilingusul este cauza presupusa a anumitor cancere la gat, asa cum medicii au subliniat in articol. Dar nu a spus ca este cauza specifica a cancerului sau", a precizat acest purtator de cuvant.

In interviul citat, Michael Douglas, 68 de ani, care interpreteaza rolul unui pianist, 100% gay, in ultimul film al lui Steven Soderbergh "Behind The Candelabra", declara ca boala sa nu este rezultatul excesului de alcool si de tutun, ci al unei maladii sexuale.

"Fara a intra in detalii, acest cancer foarte specific este cauzat de virusul papiloma uman (HPV) si provine de la cunilingus", explica el.

Actorul s-a exprimat de o maniera generala si nu referindu-se la cazul sau, a precizat purtatorul de cuvant al actorului. "Nu este cauza cancerului sau", a subliniat acesta.

"Ma intrebam daca inchiderea fiului meu nu a contribuit la declansarea cancerului, dar nu, este datorita unei boli transmisibile sexual", afirmase explicit Michael Douglas, in acel interviu. Fiul sau Cameron executa o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru detinere si trafic de droguri.

Michael Douglas, laureat cu Oscar in doua randuri, anuntase in 2010 ca lupta impotriva unui cancer la gat.

Potrivit cercetarilor efectuate de facultatea din Malmo (Suedia) si de cotidianul medical The New England Journal of Medicine, exista intr-adevar o legatura cauza-efect intre sexul oral si cancerul la gat.

HPV se afla la originea a 99% dintre cazurile de cancer de uter, potrivit unui studiu al sistemului britanic de santate (NHS).