Republica Ceha s-a confruntat duminica cu inundatiile provocate de ploile torentiale, in urma carora au fost inregistrati doi morti si mai multi oameni disparuti. Inundatiile au fortat evacuarea a mii de oameni din intreaga tara, informeaza AFP.

In urma unei sedinte extraordinare, guvernul ceh a declarat stare de urgenta duminica seara in aproape toate regiunile din Boemia, partea de vest a Republicii Cehe, lovita de dezastru.

„Vom face totul pentru a proteja viata si sanatatea oamenilor”, a declarat premierul Petr Necas.

Un barbat si o femeie au fost gasiti morti duminica dupa ce un cabana acestora s-a daramat in Trebenice, un sat situat la 30 de km distanta de Praga, a informat politia. In aceeasi zona s-a ordonat evacuarea a 1800 de locuitori duminica seara.

"Noaptea aceasta si maine dimineata vor fi momentele critice", a avertizat Necas. Premierul a anuntat ca armata a fost mobilizata pentru a ajuta populatia din zonele afectate.

In Praga, autoritatile au instalat diguri de-a lungul raului Vltava, iar faimosul pod Carol, unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului, a fost inchis.