Satelitul meteorologic american Goes 13 (cunoscut si ca Goes N) si-a interrupt pentru moment serviciile, cu doar o saptamana inaintea inceperii sezonului anual de uragane deasupra teritoriului SUA - un moment complet nefavorabil pentru NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration), potrivit Space Alliance.

GoesFoto: SpaceAlliance

Goes N (sau Goes 13) este primul satelit construit in programul "Geostationary Operational Environmental Satellites", un program initiat de centrul de zbor Goddard in numele NOAA si al carui contractor principal a fost desemnat Boeing Satellite Systems.

Goes 13 a fost construit de Boeing pe platforma BSS-601 si a fost lansat pe 24 mai 2006 din Cape Canaveral la bordul unei rachete Delta 4.

Problemele lui Goes 13 nu sunt localizate la partea de instrumentatie ci la platforma propriu zisa.Satelitul si-a pierdut orientarea precisa in spatiu, aparent datorita unor probleme aparute la camera stelara principala. Pentru moment serviciile lui Goes 13 au fost preluate de colegul sau Goes 14 care opereaza astazi la 105 grade vest.