Un militar britanic a fost ucis in sud-estul Londrei, in cartierul Woolwich. Premierul David Cameron a denuntat actul ca fiind o "crima socanta" si a convocat Comisia guvernamentala pentru Situatii de urgenta Cobra, informeaza AFP.

Suspectul principal al crimei, filmat Foto: Captura YouTube

"Politia a deschis focul spre doi barbati care pareau ca au arme. Acestia au fost spitalizati in doua spitale separate din Londra", a afirmat Simon Letchford, un oficial al Scotland Yard.

Martorii, citati de mai multe surse media, au declarat ca au auzit atacatorii strigand "Allah e mare". Alti martori au declarat ca victima a fost decapitata.

"Trebuie sa luptam cu ei asa cum se lupta ei cu noi, ochi pentru ochi,dintre pentru dinte", a strigat unul dintre cei doi agresori, potrivit unei inregistrari obtinute de postul de televiziune ITV.

"Juram pe Allah ca nu vom inceta niciodata sa luptam impotriva voastra[...] Imi pare rau ca femeile au fost martore la ceea ce s-a intamplat astazi, dar in tara noastra femeile vad acelasi gen de lucruri", a adaugat barbatul.

Ceea ce s-a intamplat astazi este un "act barbar, un atac oribil ce s-a intamplat la marginea Londrei[...] Este, in mod clar, un incident de natura terorista", a afirmat David Cameron in cadrul unei conferinte de presa.