Angela Merkel ramane in continuare cea mai puternica femeie din lume, in fata presedintelui Braziliei, Dilma Rousseff (locul 2), si a sotiei lui Bill Gates, Melinda (locul 3), potrivit clasamentului revistei Forbes, publicat miercuri si citat de AFP.

Este pentru a treia oara consecutiv cand cancelarul german se impune in clasamentul celor mai puternice femei din lume.

Christine Lagarde, directoarea FMI, castiga un loc in raport cu anul trecut, fiind plasata pe locul al 7-lea.

Hillary Clinton a pierdut locul doi de anul trecut, dupa ce a parasit Departamentul american de Stat. Dar ramane pe locul 5, dupa prima doamna a Americii, Michelle Obama, care urca de le locul 7 pe 4.

Cea mai tanara femeie din acest clasament, dominat de americance, ramane excentrica Lady Gaga (27 de ani, locul 45), iar cea mai in varsta regina Elisabeta a II-a (87 de ani, locul 40).

Cele mai puternice o suta de femei din lume lucreaza in tehnologie, afaceri, presa, politica, lumea spectacolului, organizatii caritabile sau sunt miliardare. Puterea lor a fost calculata de Forbes in functie de avere, forta mediatica si influenta.

Ele reprezinta 26 de tari.

Un sfert (24) sunt directori generali sau presedinte-director general care au gestionat venituri totale in 2012 de 893 miliarde dolari.