Cautarile au continuat intens, marti, pentru gasirea de supravietuitori printre daramaturile cladirilor devastate luni de trecerea unei tornade peste o suburbie din Oklahoma City (sudul Statelor Unite), care s-a soldat cu cel putin 24 de morti, intre care 9 copii, potrivit unui bilant revizuit in scadere, relateaza AFP.

Marti la amiaza, un oficial din cadrul serviciilor medicale din Oklahoma a confirmat un bilant provizoriu de 24 de morti, intre care 9 copii. Precedentele estimari oficiale mentionau pana la 91 de morti, intre care 20 de copii.

"Acest bilant ar putea creste in continuare", a avertizat Amy Elliott, din cadrul Biroului medicului legist din Oklahoma City, explicand ca precedentul bilant - mult mai ridicat - s-ar putea datora faptului ca unele decese au fost contabilizate de doua ori.

"Din cunostintele noastre, la acest moment, bilantul este de 24 de morti", a precizat ea.

Echipele de salvare au continuat sa intervina marti pentru a cauta supravietuitori sub mormanele de daramaturi: 101 persoane au fost gasite in viata in cursul noptii de luni spre marti, a informat pentru AFP Terry Watkins, purtator de cuvant al Departamentului pentru gestionarea situatiilor de urgenta din Oklahoma.

Raman insa, potrivit autoritatilor locale, multe persoane inca date disparute.

Imagini cu efectele tornadei din Oklahoma

Furtuna a atins si statele vecine Iowa and Kansas. Echipa postului local KSN TV, cu sediul in Wichita (Kansas), a fost nevoita sa evacueze platourile chiar in timp ce transmitea in direct despre trecerea tornadei.

Imagini amator cu trecerea tornadei