Ariel Castro, barbatul inculpat pentru sechestrarea si violarea timp de un deceniu a trei femei in casa sa din Cleveland, Ohio, va pleda "nevinovat" in procesul sau, a indicat joi pentru AFP unul dintre avocatii sai.

"Va pleda nevinovat" pentru toate acuzatiile, a declarat avocatul Jaye Schlachet, care nu a vrut sa ofere detalii suplimentare in acest stadiu, anuntand doar ca "toate probele" vor fi "prezentate in cursul procedurii judiciare".

Castro "nu este un monstru si trebuie sa fie diabolizat de media", a adaugat el. "Cer intregii lumi sa fie prudenta inaine de a isi exprima o parere.

Ariel Castro, in varsta de 52 de ani, a fost inculpat pentru rapirea si violarea Amandei Berry, in varsta de 27 de ani, a Ginei DeJesus, in varsta de 23 de ani, si a lui Michelle Knight, in varsta de 32 de ani.

Testele ADN au confirmat ca fiica de sase ani a Amandei Berry, nascuta in captivitate, este copilul lui. Avocatul sau a declarat miercuri pentru postul local WKYC ca inculpatul este "foarte ingrijorat de buna starea si viitorul fiicei sale, pe care o iubeste mult".

Procurorul american Timothy McGinty a afirmat joi ca are in vederea solicitarea pedepsei cu moartea pentru violentele la care le-a supus pe cele trei femei care, potrivit lui, "depasesc puterea de intelegere".