Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timfoti, l-a nominalizat pe Iurie Leanca pentru functia de prim ministru, anunta site-ul de stiri Unimedia.md.

Acesta are la dispozitie 15 zile pentru a forma un guvern si a cere votul de incredere al Parlamentului.

"In conformitate cu prevederile constitutionale l-am desemnat pe Iurie Leanca in calitate de candidat la functia de premier. In cadrul consultarilor cu fractiunile parlamentare, reprezentantii partidelor au recunoscut dreptul PLDM de a propune aceasta candidatura. PCRM nu a participat la consultari. Fac un apel catre deputati si Parlament sa voteze un nou Guvern pentru a readuce stabilitatea in tara si pentru a continua dezvoltarea RM", a declarat Timofti, intr-o conferinta de presa, potrivit sursei citate.

Guvernul Filat 2 a fost demis pe 5 martie 2013 iar in 10 aprilie presedintele l-a desemnat tot pe Vlad Filat drept candidat la functia de prim-ministru.

Curtea Constitutionala a stabilit insa ulterior ca Vlad Filat a fost desemnat ilegal in calitate de candidat pentru functia de prim-ministru iar seful statului a fost obligat sa desemneze un premier interimar, precizeaza Unimedia.md.