Partidul conservator GERB, condus de fostul premier Boiko Borisov, a castigat alegerile legislative anticipate organizate duminica in Bulgaria, potrivit primelor rezultate oficiale date publicitatii luni. Acesta va avea cele mai multe locuri in Parlament dupa ce a obtinut cu 31,4% din voturi, scrie Reuters.

Socialistii sunt pe locul al doilea cu 27,3%, urmati de etnicii turci cu 9,2% din voturi. Pana acum au fost numarate 69% din buletinele de vot.

In total, 8.148 de candidati din 45 partide si coalitii au candidat pentru 240 locuri in parlament. Sondajele de opinie indicau, inaintea scrutinului, ca pragul electoral de 4% va fi trecut de patru pana la opt partide.

Scrutinul de duminica s-a desfasurat intr-un climat tensionat si pe fondul unor suspiciuni de fraude electorale. Parchetul din Sofia a anuntat sambata confiscarea a 350.000 de buletine de vot despre care existau suspiciuni ca urmau sa fie utilizate pentru fraude electorale. Partidul conservator GERB, al fostului premier Boiko Borisov, este suspectat de implicare in acest caz.