Social-democratul german Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, a declarat luni seara, la Paris, ca Angela Merkel un trebuie facut responsabila de toate problemele cu care se confrunta Europa, dupa criticile lansate de socialistii francezi la adresa cancelarului, scrie AFP.

"In opinia mea, nu exista o confruntare franco-germana", a declarat Schulz, dupa o lunga discutie cu presedintele Francois Hollande. Relatiile dintre Franta si Germania si dintre Hollande si Merkel sunt "destul de stabile", a adaugat acesta.

"Gasesc nedrept sa facem vinovata pe Angela Merkel de toate inconvenientele din Europa. In jurul mesei, la Bruxelles, nu este doar Angela Merkel, sunt alti 26 de sefi de guvern", a spus social-democratul.

Intrebat despre proiectul de text al Partidului Socialist care o califica pe Angela Merkel drept "cancelarul austeritatii", de o "intransigenta egoista", Schulz a raspuns: "Nu eu trebuie sa comenteze proiectele militantilor Partidului Socialist aici, in Franta".

"Se stie ca sunt social-democrat, deci nu sunt un militant al lui Angela Merkel, dar nu o putem face responsabila de toate inconvenientele" din Europa, a insistat acesta.