Presedintele rus Vladimir Putin il va primi pe omologul sau american Barack Obama in cadrul unei vizite bilaterale inaintea summitului G20, de la inceputul lui septembrie din Rusia, a anuntat un consilier diplomatic al Kremlinului, potrivit Mediafax. Acest consilier a precizat ca ambii oficiali isi doresc consolidarea cooperarii in privinta terorismului si a Siriei.

Presedintele Obama l-a sunat pe seful statului rus pentru a discuta despre viitoarele lor contacte, intre care o vizita bilaterala care va avea loc inaintea summitului G20 la Sankt-Petersburg, a anuntat Usakov, consilier al lui Putin in domeniul diplomatic. "Vizita va avea loc inainte de summitul G20 de la Sankt-Petersburg", a anuntat Usakov, citat de agentiile de presa rusesti.

Usakov nu a oferit detalii despre aceasta vizita, adaugand ca cei doi lideri vor avea o intalnire in cadrul summitului G8, prevazut pentru 17 si 18 iunie in Irlanda de Nord.

Putin si Obama au decis sa isi intensifice eforturile in lupta impotriva terorismului in urma atentatului din Boston atribuit unor frati de origine cecena, potrivit lui Usakov.

Ei s-au declarat, de asemenea, pregatiti sa isi intensifice cooperarea in privinta conflictului din Siria.

Relatiile intre cele doua tari s-au deteriorat dupa preluarea presedintiei de catre Putin, pentru un al treilea mandat. La sfarsitul lui 2012, Rusia a interzis adoptarea de copii rusi de catre americani, ca raspuns la publicarea in Statele Unite a "listei Magnitki", care plaseaza pe o lista neagra oficiali rusi pentru presupusul lor rol in moartea in inchisoare a juristului Serghei Magnitki.