Mai multe focuri de arma au fost trase duminica la pranz in fata Palatului Chigi, sediul guvernului de la Roma, cand cabinetul Letta se pregatea sa depuna juramantul la Palatul prezidential, aflat la circa 1 km.

Primarul Romei a declarat ca nu este un act terorist. "Nu este un act de terorism, insa cu siguranta climatul ultimelor luni nu a ajutat", a declarat Gianni Alemanno.

Unul dintre carabinieri a fost ranit la nivelul gatului, iar celalalt la un picior, in timp ce atacatorul este, de asemenea, spitalizat. O trecatoare, "stearsa" de un glont, a primit, de asemenea, ingrijiri.

Autorul acestui tir este un calabrez in varsta de 49 de ani care, potrivit unor martori, unii citati de AFP, s-a prezentat in fata Palatului Chigi imbracat bine, purtand haina si cravata, dupa care a inceput sa traga asupra carabinierilor de la o distanta de cinci metri.

"Este gestul unui nebun dezechilibrat", a declarat Alemanno, anuntand ca cei doi carabinieri raniti si trecatoarea "nu sunt in stare grava".

Martorii relateaza ca un barbat imbracat in sacou si cravata a tras asupra carabinierilor de la circa 5 metri. Potrivit Ansa, este vorba de un barbat cu probleme psihice, in varsta de 46 de ani. Acesta a fost arestat.

Crestin-democratul de stanga Enrico Letta a depus duminica juramantul la Palatul Quirinal, sediul presedintiei, in calitate de nou sef al Guvernului italian, urmat de toti ministrii sai.