Un incendiu a izbucnit vineri intr-un spital psihiatric din apropiere de Moscova, provocand moartea a 38 de persoane, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii citat de RIA Novosti.

"Potrivit informatiilor preliminare, au murit 38 de persoane, inclusiv doi angajati medicali", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Oleg Salagai

"Trei persoane au supravietuit - o asistenta medicala a scos doi pacienti din cladirea in flacari", a adaugat Salagai, precizand ca se crede ca in cladire se aflau 41 de persoane in momentul izbucnirii incendiului.

Incendiul, care a fost declarat in noaptea de joi spre vineri, a izbucnit la acopeirs si s-a extins rapid in toata cladirea spitalului psihiatric din orasul Ramenski, situat la nord de Moscova, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Situatii de Urgenta, 41 de persoane se aflau in spital la izbucnirea incendiului.

"La ora 7:00 (6:00 ora Romaniei), au fost gasite 12 cadavre", precizeaza ministerul in alt comunicat.

Un reprezentant al serviciilor de urgenta locale a declarat pentru RIA Novosti ca pompierii au ajuns la fata locului la o ora dupa ce au fost anuntati de izbucnirea incendiului.

"Cea mai apropiata statie de pompieri se afla la circa 51 de kilometrii distanta de locul incendiului. Pompierii ar fi putut ajunge mai repede daca incendiul s-ar fi produs pe timp de vara, pentru ca ar fi fost disponibil un feribor pentru a trece raul. Din pacate, feribotul este inchis la ora actuala", a explicat Vadim Belovoshin, reprezentant al Serviciilor de Urgenta din regiunea Moscovei.