Presedintele francez, Francois Hollande, a batut toate recordurile de impopularitate atinse de un sef de stat din Hexagon din 1958, de cand institutul Ifop realizeaza sondaje pe aceasta tema, informeaza duminica agentia EFE, citata de Agerpres.

Astfel, conform sondajului publicat de "Le Journal de Dimanche", 74% dintre francezi sunt nemultumiti de politica presedintelui socialist, fata de 72%, cel mai slab rezultat consemnat in legatura cu predecesorul sau, Nicolas Sarkozy.

Datele indica o crestere a numarului nemultumitilor cu sase puncte procentuale fata de sondajul anterior, modificare atribuita de specialisti scandalului fostului ministru al bugetului Jerome Cahuzac, care a fost nevoit sa demisioneze dupa ce s-a aflat ca avea un cont in Elvetia nedeclarat la fiscul francez.

Numai un sfert dintre cei intervievati aproba conducerea lui Hollande, cu sase puncte procentuale mai putin decat la precedentul sondaj. Cifrele sunt insa mai bune, prin comparatie cu nivelul de 22% la care ajunsese in 1991 socialistul Francois Mitterand.

Popularitatea lui Francois Hollande este destul de scazuta si in randul membrilor propriului partid: 36% dintre simpatizantii socialisti sunt nemultumiti de modul in care Hollande gestioneaza problemele tarii, cu 13 puncte procentuale peste rezultatele anterioare.

Lipsa de popularitate se constata si in cazul premierului Jean-Marc Ayurault, de care sunt multumiti 30% dintre francezi si nemultumiti 67%, date cu care seful guvernului isi depaseste propriile recorduri de pana acum.